Kan Soest haar bestuur nog vertrouwen?

1
2486
Onbetrouwbaar bestuur

LAS staat voor een betrouwbaar gemeentebestuur.
Zó onbetrouwbaar omgaan met gedane toezeggingen is volstrekt tegen onze democratische uitgangspunten, waardoor LAS niet anders kan dan hier tegen blijven strijden! Transparant verantwoording afleggen naar inwoners is voor LAS niet- onderhandelbaar. Dat eisen wij van alle bestuurders en partijen!

GGS wordt door de oppositie aangesproken

In 2013 laat GGS, ondanks dat zij tegen zijn, geen geen enkel bezwaar horen tegen de verplaatsing van de boerderij en ook in de volgende jaren blijven zij muisstil. De reden die GGS daarvoor heeft is duidelijk: de provincie wil het niet, dus het gaat niet door. Dat verandert en plotseling mag het wel.

Tijdens de laatste coalitie-onderhandelingen wordt alleen gesproken over: geen woningen buiten de rode contour.

GGS verzet zich ook niet tegen de pogingen van de huidige wethouder om de oplossing aan de overkant van de weg te vinden. Wisten zij meer dan de wethouder?

En dan plotseling is er het GGS-collegebesluit: die boer komt niet naar de Peter van de Breemerweg, niet aan de zuidzijde, maar óók niet aan de noordzijde(?!?)

De raad moet via een motie afdwingen dat het college openheid van zaken gaat geven. En dat gaat verder dan door een ambtenaar een rapport vol met niet relevante informatie te laten schrijven.

Dit moet ook gaan over de belangen van de mensen rond de Peter van de Breemerweg en hoe die belangen steeds door GGS lijken te worden behartigd.

GGS heeft intussen de on-democratische reden gegeven: zij hebben plotseling bedacht dat het besluit uit 2013 al drie jaar niet meer geldt! Zij spreken het machtswoord en de collegepartijen zwijgen. Dat kan niet bestaan volgens LAS!

Ons standpunt: Het besluit uit 2013 stond en staat: de gemeente moet medewerking verlenen aan de verplaatsing.

Het is nu aan het college om zich breed te informeren en nu wel alle terzake doende argumenten te wegen. LAS verwacht een raadsvoorstel waarin het GGS machtswoord niet leidend is en waarbij het college op transparante wijze haar democratische verantwoordelijkheid neemt.

Wordt vervolgd…

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER