Miljoenen subsidie voor sport accommodaties niet naar Soest!

0
1651

Komkommertijd of niet, feit is dat het NOC*NSF vorige week met een BERICHT naar buiten kwam over subsidie voor sportaccommodaties.

De Soester sporters vissen helaas achter het net bij de verdeling van 87 miljoen euro voor de verbetering van sportaccommodaties als het o.m. aan GGS ligt.

Wat is er aan de hand? De gemeenteraad, onder aanvoering van GGS, is van mening dat de bezuinigingen op sport éérst moeten zijn gerealiseerd vóórdat er geïnvesteerd mag worden. Dit levert dus een impasse op die de weg naar een subsidie aanvraag blokkeert. Deze kortzichtige houding betekent dat de subsidiepot die het rijk beschikbaar heeft niet kan worden benut.  Klik HIER voor de volledige regeling.

Verouderde accomodaties en achterstallig onderhoud is voor veel sportverenigingen al jaren doorn in het oog. Steeds heeft de gemeente een nieuwe stok achter de deur om de door verenigingen gewenste verbeteringen te blokkeren of te vertragen.

LAS stelt voor om met de écht bij sport betrokken  partijen een motie in te dienen om de blokkade op investeren in de sport op te heffen, om vervolgens duurzaam te investeren in de sport, met hulp van de rijkssubsidies.

De ruim 8500 leden van de Soester sportverenigingen zullen de gemeente dankbaar zijn!

Hans Boks,
Fractievoorzitter
Lokaal Anders Soest

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER