SEC en Hees het overleggen moe

0
2306

De voetbalverenigingen SEC en Hees zijn duidelijk: de tijd van praten is voorbij. Om te voorkomen dat de clubs een zachte dood sterven moet er op heel korte termijn actie ondernomen worden. Te meer omdat van verplaatsing voorlopig geen sprake is. En wat de clubs betreft is verplaatsing van een of beide verenigingen helemaal niet meer aan de orde.

Hees, gelegen op een van de mooiste sportcomplexen van Nederland, met een duidelijke maatschappelijke rol in de wijk en daar buiten, vraagt op dit moment dringend om het plegen van achterstallig onderhoud aan met de name de gebouwen op het complex.

SEC  de oudste voetbalvereniging in Soest (95 jaar) altijd bezig geweest met zelfwerkzaamheid van de leden, wacht al jaren op een volwaardig kunstgrasveld, waarop getraind en gespeeld kan worden. Nu wordt het veld te vaak vanwege de weersomstandigheden afgekeurd. Uiteindelijk kost het ontbreken van goede faciliteiten de club leden.

Nog langer wachten met investeringen die nodig zijn betekent een sterfhuis-constructie voor beide verenigingen.

Met de toezegging van de gemeente om in 2018 en 2019 de huur van de velden met de helft te verlagen lost de problemen niet op. Structurele oplossingen zijn nodig om te voorkomen dat twee diepgewortelde sportmonumenten uit Soest verdwijnen.

Beide verenigingen hebben in een onderling gesprek hun wensen kenbaar gemaakt.

  • Geef ons die beloofde aanpassingen.
  • Breng de velden en gebouwen op orde
  • Laat ons dan beiden loskomen van de gemeente: privatiseren.

Dit laatste, net als eerder LTC Soestdijk, die daar zeer gelukkig mee is. Bovendien voordelig voor de gemeente! Een échte win-win situatie dus.

Lokaal Anders Soest zal alles in het werk stellen om nog in 2018 deze belofte te laten vervullen en brengt dit als “onvoorwaardelijk” in bij de komende coalitiebesprekingen.

De LAS Fractie

LAAT EEN REACTIE ACHTER