Motie LAS Participatiewet aangenomen!

0
1498
Motie LAS aangenomen

 

De motie vreemd van Lokaal Anders Soest is donderdag 30 november door een meerderheid van de Raad aangenomen. Soest2002, CDA en VVD stemden tegen de motie. Opmerkelijk was dat, omdat Soest2002 eerst de reactie van de wethouder wilde horen en die raadde de motie niet af, wat veelal de reden is voor partijen om tegen te stemmen.  Desondanks wensten Soest2002, CDA en VVD niet mee te gaan met de deze motie.  De andere coalitiepartij D66 stemde wel voor.
Het oogmerk van deze motie was om mensen met een arbeidsbeperking meer mogelijkheden te bieden om aan de slag te kunnen. De Gemeente zelf heeft daar een taak in (en doet ook haar best) maar en zijn nog andere invalshoeken waarbij de Gemeente een actieve rol kan spelen. Één invalshoek zijn de werkgevers. Zij zijn soms terughoudend met het aannemen van mensen met een beperking. Vaak ook door onbekendheid met de wetgeving. Een motie met een positieve toon.  Waarom de drie coalitiepartijen tegen waren kunnen we alleen naar raden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER