Stemadvies Klankbordgroep Soest Zuid

0
1100

In reactie op het stemadvies, gegeven door de Klankbordgroep Soest Zuid, www-klankbordsoestzuid.webklik.nl, schreven wij in hun gastenboek.

Het standpunt van Lokaal Anders Soest:

Het geld vanuit Den Haag, eerder uitsluitend te gebruiken voor een tunnel, mag inmiddels lokaal anders ingezet worden. Daarom zijn wij tegen een tunnel en voor andere maatregelen. Aanpassing van het station Soest Zuid, zoals de omwonenden wensen, rotondes en/of slimme verkeerslichten brengen meer doorstroming, betere verdeling van de verkeersdruk en en dragen bij aan de veiligheid op de gehele doorgaande route.

In uw stemadvies schaart u ons terecht bij de tegenstanders van een tunnel, maar u plaats ons ten onrechte bij het groepje “klein”. Wij hebben nu al evenveel zetels als twee andere partijen, die u bij de groten schaart. Bovendien begint elke partij woensdagochtend met nul zetels. Onafhankelijk van onze omvang, zullen wij ons in de komende periode hard maken om zonder tunnel, tot verbeteringen in uw buurt te komen. Hoe meer stemmen op LAS, hoe meer zekerheid dat er geen tunnel komt!

De reactie van de klankbordgroep Soest Zuid volgde per ommegaande:

Dank voor uw verhelderende reactie en excuus dat we de omvang van uw partij niet juist hadden ingeschat. Fijn dat LAS met een duidelijk standpunt in het gastenboek de burgers laat weten dat de verkeersdruk beter verminderd kan worden door maatregelen op de gehele doorgaande route; de klankbordgroep is het daar VOLLEDIG MEE EENS! De klankbordgroep wist nog niet dat de spelregels voor het besteden van het beschikbare geld soepeler zijn geworden; GOED NIEUWS!

LAAT EEN REACTIE ACHTER