Lokale partijen alleen populair of ook kundig?

0
973

Tijdens de afgelopen campagneweken werden kandidaat-raadsleden regelmatig geconfronteerd met de vraag: “Beschikken lokale partijen wel over voldoende bestuurlijke kwaliteiten?” 

Deze vraag is ingegeven door campagnestrategen van de landelijke partijen. Hiermee proberen zij kiezers van het stemmen op lokale partijen af te houden. Eerder gebeurde dit door lokale partijen neer te zetten als een protest- of doelgroepenpartij met zeer beperkte onderwerpen. Nadat gebleken is dat dit laatste zeker niet voor alle plaatselijke partijen geldt, wordt nu een ander onderwerp in de strijd geworpen: de bestuurlijke kwaliteiten van de lokale partijen.

Bij het samenstellen van de kandidatenlijst van Lokaal Anders Soest, is goed gekeken naar de kwaliteiten van de kandidaat raadsleden. De kandidaten zijn stuk voor stuk betrokken burgers met ruime bestuurlijke ervaring, ook in de raad. Onze kandidaten nemen allemaal een brede maatschappelijke ervaring mee van lokaal tot internationaal niveau.

Onze lijsttrekker Hans Boks heeft 6 jaar raadservaring en daarnaast beschikt hij over de benodigde wethouderkwaliteiten. Dit is ook de reden dat hij door de leden unaniem als lijsttrekker is gekozen en daarmee ook tot kandidaat voor het wethouderschap.

Lokaal Anders Soest kijkt met vertrouwen uit naar de verkiezingsuitslag van komende woensdag. En indien de kiezers in Soest willen dat LAS mee gaat besturen, dan beschikt LAS over de benodigde bestuurskracht en is LAS klaar om Soest te veranderen door voor verbinding te zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER