De nieuwkomer met een compleet programma

0
1038

De nieuwkomer met een compleet programma

LAS ís anders, zegt Hans Boks, partijleider van Lokaal Anders Soest

In het voorjaar van 2013 ontstond Lokaal Anders Soest om de politiek open te breken, waar dat van binnenuit bij de grootste oppositiepartij onmogelijk bleek.

In welk opzicht is LAS anders?

In afwijking van alle andere partijen richt LAS zich niet op bezuinigen, maar op het doen van de juiste uitgaven. Soest is een financieel gezonde gemeente, met lage lasten, een lage schuld en goede reserves. Dat willen we zo houden. Het vorige week gepubliceerde onderzoek (Elsevier/Deloite 12 maart 2014) toont nog eens aan dat Soest op deze onderdelen behoort bij de top van de provincie Utrecht. Dat geeft ons niet alleen de mogelijkheid, maar ook de plicht om de inwoners centraal te stellen. Niet beginnen bij een sluitende begroting, maar bij de inwoners en hun wensen en belangen.

En die belangen blijken uit vragen van inwoners. Om er een paar te noemen: Blijft de dagbesteding, komt de huishoudelijke hulp nog wel, houd ik mijn werk bij Amfors? Waarom gaan opdrachten van de gemeente niet naar Soesters? Kunnen mijn kinderen blijven sporten, wordt het niet te duur?

Deze mensen mag je, zoals LAS het ziet, niet in onzekerheid laten. Soest mag deze mensen niet in de kou laten staan.

Hoe gaat LAS dat doen?

Daarvoor is nieuwe politiek nodig, mensen met passie voor mensen en kennis van zaken. Politiek waarbij je zaken die burgers zelf kunnen regelen bij de burgers laat. Mensen met de durf om vertrouwen te geven en los te laten. LAS wil in de komende periode het gemeentebestuur zó hervormen dat het open en transparant gaat werken. Met het oog gericht op het belang van Soest en niet op het eigen belang. In dit nieuwe bestuur is geen plaats voor denken in macht, wel voor denken in kansen. Kansen die we samen met de inwoners willen creëren en benutten. Op deze manier willen we samen werken aan een blijvend mooi Soest.

Wat ging mis?

Elke vier jaar stuivertje wisselen tussen de partijen van de meeste bomen en die van de meeste stenen. Er zijn telkens zoveel rekeningen te vereffenen, dat een goede samenwerking in de raad welhaast onmogelijk is. Een oppositie die, getergd door het terugdraaien van eerdere besluiten, slechts één doel heeft: het college wegsturen. Van beide kanten wordt het belang van inwoners ondergeschikt gemaakt aan het eigen politieke belang.

LAS wil deze verstikkende tegenstelling doorbreken. Met voldoende zetels in de nieuwe raad gaat LAS de echte verbindingen tot stand brengen, niet alleen luisteren maar ook doen.

De kiezer aan zet

Woensdag bepalen de kiezers of zij LAS voldoende vertrouwen geven. Het verkiezingsprogramma van Lokaal Anders Soest is in ieder geval zeer uitgebreid en in 13 hoofdstukken uitgewerkt. Een ieder die daarvoor belangstelling heeft kan een exemplaar aanvragen. En natuurlijk is het ook via www.anderssoest.nl  beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER